Ιατρείο στο 2ο όροφο με την Dr. Ειρήνη Λυκούδη

Ιστορία

Το Ιατρείο Πόνου του Π.Γ.Ν.Ν.Ιωνίας "Κωσταντοπούλειο", ανήκει στο Αναισθησιολογικό Τμήμα και ξεκίνησε τη λειτουργία του το 1996 από την Αναισθησιολόγο, κ. Κουτά Ασπασία, εξειδικευμένη στον Πόνο.

Αποτέλεσε ένα από τα πρώτα Δημόσια Ιατρεία Πόνου της χώρας μας, προσφέροντας ανακούφιση σε χιλιάδες ασθενείς.

Σήμερα

Σήμερα το ιατρείο μας λειτουργεί κάθε Τετάρτη με την ιατρό Ειρήνη Λυκούδη. Aντιμετωπίζει περίπου 700 ασθενείς ετησίως, που υποφέρουν από πόνο.
Θεραπεύουμε τον οξύ πόνο όπως το αυχενικό σύνδρομο, την οσφυαλγία, την ισχιαλγία, τη μεθερπητική νευραλγία, την κεφαλαλγία, τα μυοπεριτονιακά σύνδρομα αλλά και το χρόνιο πόνο από ρευματικά, μυοσκελετικά νοσήματα, από διαβητική νευροπάθεια, από ριζίτιδες, ημικρανίες κ.α. καθώς και τον καρκινικό πόνο.

 

Το Ιατρείο μας στελεχώνεται από εξειδικευμένο ιατρικό προσωπικό την Κα. Λυκούδη και νοσηλευτικό προσωπικό το οποίο συνεχώς εκπαιδεύεται και ενημερώνεται σχετικά με τα νέα δεδομένα αντιμετώπισης πόνου. Η εξειδίκευση του προσωπικού πραγματοποιήθηκε σε αναγνωρισμένα ελληνικά και διεθνή κέντρα με έμφαση στη μέθοδο της νευροδιέγερσης και της εμφύτευσης αντλιών για τη θεραπεία χρόνιου πόνου.

 

Στην αξιολόγηση και στη θεραπεία του πόνου βασιζόμαστε στο ιστορικό, στην κλινική εξέταση, στην περιγραφή του ίδιου του ασθενή για το πως βιώνει τον πόνο, λαμβάνουμε υπόψη παράγοντες όπως ψυχολογικούς, κοινωνικούς και χρησιμοποιούμε ειδικές κλίμακες και ερωτηματολόγια για τον καθορισμό του είδους και της έντασης πόνου.

 

Ο κάθε ασθενής για μας είναι διαφορετικός και αντιμετωπίζεται ως μια ξεχωριστή οντότητα. Σε κάθε ασθενή εφαρμόζουμε  θεραπευτικό πρωτόκολλο, με εξατομικευμένες δόσεις φαρμάκων, σύμφωνα με τις διεθνής οδηγίες του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας,  των Ευρωπαϊκών Εταιρειών Διαχείρισης Πόνου και σύμφωνα με τα πρότυπα θεραπευτικής προσέγγισης της Ελληνικής Εταιρείας Θεραπείας Πόνου και Παρηγορικής Αγωγής, ανάλογα με την πορεία της νόσου.

 

 

Το Ιατρείο μας διαθέτει αρχείο στο οποίο καταγράφεται ηλεκτρονικά για κάθε ασθενή:

 

το ιστορικό του

το είδος και η ένταση του πόνου που βιώνει

η θεραπεία που λαμβάνει

η πορεία της νόσου

η επανεκτίμηση-αξιολόγηση και τροποποίηση της θεραπείας πόνου

 

Οι θεραπείες μας περιλαμβάνουν τη φαρμακευτική αγωγή, τις επεμβατικές μεθόδους και εναλλακτικές τεχνικές αντιμετώπισης πόνου.

Στόχος μας είναι η ανακούφιση του ασθενή από τον πόνο, η επανάκτηση της λειτουργικότητας και της φυσιολογικής ζωής στο συντομότερο χρονικό διάστημα.

 

Τέλος ο ασθενής στο Ιατρείο μας έχει τη δυνατότητα, συμπληρώνοντας ανώνυμα ένα ερωτηματολόγιο που του δίνουμε, να μας αξιολογήσει τόσο για την αποτελεσματικότητα της θεραπευτικής αγωγής που του συστήσαμε όσο και για τον τρόπο που εξηγήσαμε το πρόβλημά του και επαναξιολογήσαμε τη θεραπεία του.

 

Υπεύθυνη Ιατρείου Πόνου
Λυκούδη Ειρήνη
Επιμελήτρια Α΄ Αναισθησιολόγος
Εξειδικευμένη στον πόνο
Tηλ. επικοινωνίας: 213 2057211 Τετάρτες πρωί