Εναλλακτική θεραπευτική μέθοδος αντιμετώπισης πόνου

Βελονισμός

Ο βελονισμός αποτελεί μια πανάρχαια εναλλακτική μέθοδο ιατρικής. Στο Ιατρείο μας εφαρμόζεται από την ιατρό, κατόπιν 2ετή μετεκπαιδευτική παρακολούθηση σε Ειδικό Πιστοποιημένο Κέντρο αναγνωρισμένο από το Υπουργείο Υγείας της χώρας και παρακολούθηση - συμμετοχή σε διεθνή σεμινάρια, συνέδρια σχετικά με την εφαρμογή του, τόσο στο εξωτερικό όσο και στην Ελλάδα. 


Η μέθοδος του βελονισμού περιλαμβάνει την εισαγωγή εξαιρετικά λεπτών βελόνων μέσω του δέρματος  σε συγκεκριμένα σημεία στο σώματος. Υπάρχει η τεχνική του απλού βελονισμού, του ηλεκτροβελονισμού και ωτοβελονισμού  που εφαρμόζονται στο Ιατρείο μας. Ο βελονισμός αποτελεί θεραπευτική μέθοδος που οι ρίζες του ανήκουν στην κινέζικη ιατρική και έγινε αποδεκτή από τη Δυτική Ιατρική τα νεότερα χρόνια, κατόπιν θετικών δημοσιεύσεων πολλών μελετών σε διεθνή συνέδρια και αξιόπιστα ιατρικά περιοδικά σχετικά με τη δράση του σε πολλές παθήσεις.


Χρησιμοποιείται κυρίως για την ανακούφιση του πόνου που συνδέεται με μια ποικιλία ασθενειών και παθήσεων, συμπεριλαμβανομένων του꞉

 1. οδοντιατρικού πόνου
 2. της ινομυαλγίας
 3. του πόνου από μυασκελετικά νοσήματα
 4. του πόνου από ρευματοειδή νόσο
 5. των πονοκεφάλων και της ημικρανίας
 6. της νευραλγίας τριδύμου
 7.  της οσφυαλγίας
 8. της ισχιαλγίας
 9. της γοναλγίας
 10. του πόνου στον αυχένα
 11. της οστεοαρθρίτιδας
 12. της μεθερπητικής νευραλγίας κ.α.

Ιδιαίτερα ευεργετική είναι η συμβολή του σε ειδικές καταστάσεις όπως:

 1. στη διακοπή  καπνίσματος
 2. στην αντιμετώπιση της ναυτίας και του εμέτου
 3. στη σκλήρυνση κατά πλάκα

Στο Ιατρείο μας έχουμε ιδιαίτερη εμπειρία όσον αφορά το βελονισμό στη διακοπή καπνίσματος και τον έχουμε εφαρμόσει σαν εναλλακτική θεραπευτική προσέγγιση σε πολλά είδη πόνου κυρίως σε ασθενείς που αρνούνται να δεχτούν οποιαδήποτε άλλη φαρμακευτική αγωγή.

 

Ηλεκτροβελονισμός

 

 

Ωτοβελονισμός

 

 

Απλός βελονισμός