Πόνος στην πλάτη

Σε κάποιο σημείο κατά τη διάρκεια της ενήλικης ζωής, οι περισσότεροι άνθρωποι βιώνουν περιόδους με  πόνο στην πλάτη. Ο χρόνιος πόνος στην πλάτη είναι πόνος που επιμένει μετά από έναν τραυματισμό ή χειρουργική επέμβαση όπου η πηγή είναι δύσκολο να προσδιοριστεί.

 

Ο οξύς πόνος μπορεί να εξελιχθεί  σε χρόνιο πόνο για διάφορους λόγους. Μόλις αυτοί οι λόγοι έχουν προσδιοριστεί με ιατρική αξιολόγηση, η θεραπεία μπορεί να επικεντρωθεί στη μείωση του πόνου στην πλάτη και στη βελτίωση της διάθεσης και της λειτουργίας.

 

 

Ποια είναι τα συμπτώματα του χαμηλού πόνου στην πλάτη


Οι περισσότεροι άνθρωποι βιώνουν τον πόνο κυρίως στο κάτω μέρος της πλάτης. Ο πόνος μπορεί να εξαπλωθεί  στους γλουτούς, στους μηρούς ή στα γόνατα. Πολλοί ασθενείς μπορούν επίσης να βιώνουν σπασμούς με μηχανικό πόνο. Τα συμπτώματα της χαμηλής οσφυαλγίας είναι γενικά πιο αισθητά με την κάμψη της πλάτης και μετο σήκωμα βαριών αντικειμένων.


Ο πόνος στην πλάτη είναι συνήθως πιο έντονος από ότι στο πόδι (ισχιαλγία). Ισχιαλγία είναι συνήθως το αποτέλεσμα από του ερεθισμού του ισχιακού νεύρου.  Ο πόνος από ισχιαλγία, συχνά εκτείνεται κάτω από το επίπεδο του γόνατος.